The whole truth and nothing but the truth

blogileht.ee

17 mai 2009

Versailles

Valik fotosid eelmise nädala väljasõidust Louis XIV loodud kuningate suveresidentsi.


Kuldne katus on kuldne

Siseõuel

Talk to the hand

Kabel

Kaminasimss

Apolloni saal

Marsi saal

Peeglisaal

Tavaline küünlajalg

Taga-aed

Aia plaan. Jah, neil on seal allee nimega Allée des Ha! Ha! ehk Ha-ha allee. Kes ütles, et absoluutsetel monarhidel pole huumorisoont?

Postkaardivaade

Latone'i purskkaev

Bassin de La Girandole

See park oli ikka tohutult suur. Kohati ka paras labürint, kuhu võis lausa ära eksida. Hea, et sissepääsu juures kaart anti.

Bassin d'Apollon

Grand Trianoni aed

Grand Canal

Pargi peaallee

Petit Trianon. Põhimõtteliselt väiksem kõrvalloss aedade tagumises nurgas. Tuntuks saanud Marie Antoinette'i elupaigana. See meeldis mulle pealossist isegi rohkem, sest Versailles ise oli minu maitse jaoks natuke liiga kuldne.

Grand Trianon

Mitte lihtsalt tavaline lauajalg..

Grand Trianoni galerii

Suurem valik pilte Delfi albumis.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere, Teil on väga tore pildireoprtaaz, kas ma saaksin teie emaili, et teilt avaldamisnõusolekut küsida. Palun aadressile
tiia@blogileht.ee

Ivar ütles ...

Päris huvitav oli pilte vaadata, arvestades, et olime isegi eile (23. mai 2009) just sealsamas "matkamas"... :) Ja piltidel nägi just seda, mille meie vaatamata jätsime.

Meile jättis kõige muhedama mulje hoopis too uskumatult fotogeeniline pseudokülake osmikute ja kalasupijärvega, Suurde Trianoni ja Versailles' lossi sisse me ei jõudnudki. Ja ega tegelikult kahetse ka - peale Louvre'i pole erilist lossides müttamise soovi... (pildike - http://2.bp.blogspot.com/_Tqtf07iRi68/Shhb1r0p61I/AAAAAAAACH8/YdjYpk_yszU/s1600-h/IMGP3825+1200.jpg) Kuuldavasti on see küla alles äsja uuesti avatud.

Martin ütles ...

Jah, see küla jäi kahjuks ajapuudusel nägemata.. Ja ilm polnud ka tol päeval just parimate killast. Suured tänud fotolingi eest!