The whole truth and nothing but the truth

blogileht.ee

06 aprill 2008

A Taste of Things to Come

Olen oma enam-vähem sihipärase kritseldamisega nii kaugele jõudnud, et julgen välja käia väikese appetizer'i.
Tegemist saab siis olema fantaasiajutuga, mille lõplik pikkus ja maht on veel ebaselged.. Nagu ka kõik muu. Esialgu.
Ah jaa - mis veel. Warhammeril on sel kuul 25. sünnipäev. Palju õnne!
Kristiina sai siiski edasi. Tänu kogu rahvale selle eest.
Joonistasin reedel esimest korda elus modelli. See oli natuke veider, aga kokkuvõttes üldse mitte nii raske. Ega see nii väga lihtsalt pildilt mahajoonistamisest erinegi.

***

Kahekümne viies Vihmakuu, 789 p.õ.k.s.

Alcaryn


Vari nõjatus toolil tagasi ja silmitses kirja uurivalt. See ei kandnud Gildi pitserit, vaid veidrat, laia tumesinist paela. Kirjal puudus saatja aadress, kuid see-eest oli olemas tema oma - Syhtilly Na'Ran, Rauaseppade tänav 24, Alcaryn, Ülemine Kuningriik. Mis teda selle aadressi juures häiris, oli nimi. Oma tumehaldjanime ei olnud ta kellelegi maininud alates Gildiga liitumisest ligi üksteist aastat tagasi.
Raputades endalt ebamugavustunde, võttis ta laualt paberinoa ja lõikas paela lahti. Kauasest rullisolekust kaardu paindunud pärgament keris ennast ta käte vahel lahti. Kiri oli kirjutatud tindiga, mis oli tumesinine nagu paelgi. Tihedad, hoolega maalitud kirjamärgid täitsid paberi äärest ääreni ning kirja päises seisis jällegi tema õige nimi.
Mis aga seekord Varju veelgi enam erutas, oli kirjamärkide liik. Need olid tumehaldja ruunid, mida väljapoole Dunmeri kogukonda naljalt ei levitatud.
Ta luges:

„Lugupeetud härra,
käesoleva läkitusega teatan mina, Dry'Alladani Kuningliku Välissuhete Ministeeriumi kirjutaja Vanziel Fa'Scen, Teile kardinaalsetest muutustest meie mõlema kodumaal, millest Teil kahtlemata aimu ei ole, arvestades Teie kauaaegset eemalviibimist. Kindlasti tekitas Teis suurt ärevust Teie õige nime kasutamine, millest põhjustatud võimalike ebameeldivuste pärast on mul volitus vabandada, kuigi pärast selle kirja lõpetamist mõistate, et asjal pole enam tähsust.
Niisiis, et asuda kohe asja juurde, kaks kuud tagasi vastu võetud Lordi otsuse kohaselt peavad kõik väljaspool elavad tumehaldjad viivitamatult tagasi kodumaale pöörduma. Olen sunnitud Teile teatama, et kahjuks on selle ebamugava korralduse põhjus konfidentsiaalne ja seda ei tohi saata väljaspoole Dry'Alladani piire. Kui jõuate tagasi, teatame Teile rõõmuga kõik, mida teada soovite.
Ja veel: ärge muretsege Gildi asjade pärast (muide, pole vaja uurida, kust me Teie kohta nii palju teame; vaevaksite ennast asjata). Teil ei tule tagasi pöörduda üsna pika aja jooksul.

Olgu tuuled Teile soodsad,
Vanziel Fa'Scen, kirjutaja.“

Kiri langes Varju käest lauale. Juba enne viimase lõigu lugemist oli ta taibanud, et siin oli midagi valesti. Ilmselt olid Dunmeri poliitikas puhumas sootuks uued tuuled..
„Häving ja tuhk,“ pomises ta.

1 kommentaar:

JK ütles ...

ahhhaa! ma arvan et ma juba suht ammu aimasin et ükspäev kuuleme fantaasiakirjanik martin k-st!

vot siis!

jään huviga lõppprodukti ootama.